Cursussen met certificaat

Op deze pagina vindt u informatie over cursussen op het gebied van Ervaringsdeskundigheid in Noord-Nederland, waarvoor de deelnemers een certificaat of bewijs van deelname kunnen krijgen:

GOED (Groninger Opleiding ErvaringsDeskundigheid). Trainingen op het gebied van ervaringsdeskundigheid.
Het lectoraat Rehabilitatie heeft in samenwerking met Zorgbelang Groningen de GOED basiscursus ‘Van ervaring naar ervaringsdeskundig’ ontwikkeld. Later zijn daar andere cursussen op het gebied van ervaringsdeskundigheid aan toegevoegd. Hier vindt u  de Brochure GOED

EDNIKO (ErvaringsDeskundigheid NIeuw KOmers)
Vluchtelingenwerk Noord-Nederland heeft samen het lectoraat Rehabilitatie de EDNIKO cursus ontwikkeld. De eerste cursus is in september 2020 van start gegaan. Klik hier voor meer informatie.

EDNAH (ErvaringsDeskundigheid Niet-Aangeboren Hersenletsel).
In 2016 is op initiatief van het lectoraat Rehabilitatie van de Hanzehogeschool Groningen en het Hersenletselcentrum Noord-Nederland, een basiscursus Ervaringsdeskundigheid ontwikkeld voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH), EDNAH genaamd (ErvaringsDeskundigheidNAH). De brochure van deze cursus kunt hier vinden: Brochure EDNAH

STERK
Leerbedrijf STERK is een samenwerking tussen de LFB (een landelijke belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperking) en ROC Friese Poort. Binnen het leerbedrijf STERK worden  mensen met een verstandelijke beperking in drie jaar opgeleid tot ‘ervaringsdeskundige’, volgens de methode Sterk; Samen Toewerken naar Eigen Regie en Kracht. Het leerbedrijf is gevestigd in het gebouw van ROC Friese Poort, locatie Wilaarderburen in Leeuwarden. ROC Friese Poort en de LFB willen mensen met een beperking op deze manier in hun kracht zetten en hen mee laten draaien binnen ROC Friese Poort en erbuiten. Klik hier voor meer informatie.

Training ‘Professioneel inzetten van eigen levenservaringen binnen Zorg en Welzijn’ voor professionals uit het werkveld. Klik hier voor de meest recente brochure van de training.